Barion Pixel

RETINOL KONTRA BAKUCHIOL

RETINOL KONTRA BAKUCHIOL

A ma elérhető bőrápoló összetevők közül a retinol talán a leginnovatívabb – és mégis a leginkább félreértett.

Ez az erőteljes hatóanyag, amely korábban a bőrgyógyász rendelőjének fehér falaira korlátozódott, mára már végtelen, vény nélkül kapható bőrápoló termékcsaládba is bekerült, és a márkák krémekbe, szérumokba , olajokba és gélekbe is beépítik. De mivel a készítményeknek sokfélék , nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő retinolt.

Mi az a retinol?

Az A-vitamin származéka, a retinol a legtöbb szakértő és bőrgyógyász szerint a hatékony, „aktív” bőrápolás végső szava. 

 Hogyan működik a retinol?

Egyszerűen fogalmazva, a retinol úgy működik, hogy felgyorsítja a sejtcserét a bőrben, ami azt jelenti, hogy az új, friss bőrsejtek gyorsabban jutnak el a bőrfelülethez, mint ahogyan azt természetesen tennék.  A bőr szempontjából a retinoidok mély sejtszinten működnek, ahol elősegítik a kollagén- és elasztintermelést, csökkentik a sejtek öregedését és a pórusok torlódását, és szabályozzák a faggyútermelést. Az A-vitamint a szervezet nem tudja előállítani, ezért táplálékunkkal és bőrünk helyi táplálásával, bőrápolással kell ellátni.

Bármely retinoidot a bőrön belül retinsavvá kell alakítani, mielőtt regenerálhatja a bőrsejteket és serkentheti a kollagéntermelést. A tiszta retinsav csak a vényköteles termékekben található. A nem vényköteles termékekben található retinoidokat többször át kell alakítani, mielőtt retinsavvá válnának, ezért fontos a türelem és a következetes használatMik a retinol mellékhatásai?

Számos lehetséges probléma van sok retinol bőrápoló termékkel. Egyes márkák alapvetően közömbös mennyiségeket használnak, amelyeknek nincs jótékony hatása a bőrre, míg mások olyan ütős retinoid alapú készítményekkel rendelkeznek, hogy a mellékhatások kockázata meghaladja az előnyöket. Ezek a mellékhatások, nevezetesen a száraz, hámló bőr és a mérsékelt irritáció.

Szerintem túlzottan beleavatkozik a bőr biokémiájába. Mivel a természetesség híve vagyok, kerestem a természetben megtalálható hatóanyagok közül hasonlót, megtaláltam! Bakuchiolnak hívják. Megterveztem az éjszakai használatra szánt szérumot ezzel a hatóanyaggal.

Bakuchiol

Jómagam nem szeretem az erőszakos beavatkozást a bőr működésébe. Retinolt semmilyen termékemben nem használok. A természet adott egy olyan csodálatos növényt, melynek kivonata ugyanazt tudja, amit a retinol.

A Bakuchiol egy meroterpén fenol, amely a maláj tea (Psoralea corylifolia) növény magjában és levelében bővelkedik. Az egynyári növény Indiában és Srí Lankán őshonos, ahol 50-90 cm magasra nő, és szép halványlila virágokkal rendelkezik.

Bebizonyították, hogy a bakuchiol, amely szerkezetileg nem hasonlít a retinoidokhoz, a retinol funkcionális analógjaként funkcionálhat.

A Bakuchiolt kész bőrápoló termékké formálták, és klinikai esettanulmányban tesztelték napi kétszeri arckezeléssel. Az eredmények azt mutatták, hogy tizenkét hetes kezelés után jelentős javulást figyeltek meg a vonalak és ráncok, a pigmentáció, a rugalmasság, a feszesség és a fénykárosodások általános csökkenése, a szokásos retinolterápiával összefüggő nemkívánatos hatások nélkül.

A Szérum Bakuchiollal szelíden tudja azt, amit elvárunk tőle. Sok más csodálatos olajjal együtt, egy nagyon kellemes bőrápoló lett!

A GabriellaNatura kínálatában szereplő szérum, Bakuchiolt tartalmaz. Biztonságosan használható, éjszakai bőrápoló. A tudatos nők, akiknek fontos a szépségápolás, biztonságosan beépíthetik a szépségápolási rutinjukba.