Barion Pixel

NIACINAMID – MEGÉRI A „HYPE-OT”?

NIACINAMID – MEGÉRI A „HYPE-OT”?

Manapság nagyon sok felkapott bőrápoló összetevő küzd a figyelmünkért, mégis keveset méltatnak olyan széles körben, mint a niacinamidot.

Retinol ? Nagyszerű – de nem mindenkinek van szüksége rá. (Ha túl fiatal vagy ahhoz, hogy  emlékezz a Barátok köztre, valószínűleg nem. 🙂 ) Alfa-hidroxisavak ? Ragyogóak lehetnek az alapos hámlasztáshoz , de a bőrtípusodnak megfelelőt megtalálni kész aknamező lehet.

Ez a niacinamid sikerének titka: sokoldalúan használható. Ez a csodavitamin szinte minden bőrtípusra alkalmas, és előnyei könnyen kiaknázhatók. Sőt, nem kell kozmetikai vegyésznek lenni ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell helyesen használni.

Mi az a niacinamid?

A niacinamid a B3-vitamin egyik formája. Az ebbe a csoportba tartozó vitaminok különösen híresek nyugtató és gyógyító tulajdonságaikról.

Pontosan mit is csinál a niacinamid? Nos, ez a vitamin egy kicsit feltűnő, ha a bőrünkre gyakorolt ​​jótékony hatásról van szó. A hidratáltság fokozásától a hiperpigmentáció elhalványításáig nem sok mindenben ne segíthetne.

De vajon mindez túl szép, hogy igaz legyen?  Kiterjedt kutatások kimutatták, hogy a niacinamid megvédi a bőrt a környezeti ártalmaktól, serkenti a kollagén és a hialuronsav termelődését is. Javítja a hidratációt, csökkenti az öregedés jeleit, csökkenti a kitágult pórusokat, és jelentősen csökkenti a bőr elszíneződését.

 Kimutatták, hogy mérsékelt akne esetén éppúgy csökkenti a gyulladást, mint az erősebb, vényköteles kezelések, és a kutatások kimutatták, hogy képes korlátozni a zsíros bőrtípusok faggyú túltermelését , ami viszont kiegyensúlyozza a pórusok méretét. Sőt, még azt is bebizonyították, hogy elhalványítja a hiperpigmentációt. Sok más hatóanyaggal kompatibilis, így könnyedén beilleszthető a rutinba anélkül, hogy aggódni kellene a mellékhatások miatt.

Szóval, hogyan lehet egy összetevő ennyire mindenre kiterjedő „bőrhős”?  Az egyik módja az erős antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. A másik az, hogy a niacinamid hogyan segít más fontos anyagok előállításában a bőrben. Még figyelemreméltóbb, hogy hogyan működik “sejtkommunikációs összetevőként”. Ez azt jelenti, hogy a niacinamid “beszélgetni” tud a bőr sejtjeivel, és képes utasítani őket arra, hogy jobb, egészségesebb, fiatalabb sejteket készítsenek.

Valóban szükségünk van niacinamidra a bőrápolásban?

Testünk nem termel niacinamidot, de étrendünkkel hozzájuthatunk (feltéve, hogy egészséges, változatos ételeket eszünk). Szóval, ki kell egészítenünk vele a bőrünket?

A helyi bőrápolás jótékony lökést adhat, ami különbséget jelenthet a jó bőr és az egészséges bőr között. „A niacin olyan élelmiszerekben található, mint a gabonafélék, halak, húsok és babok, és fogyasztáskor niacinamiddá alakul. 

Mivel a niacinamid nagyon sokoldalú, lehetővé válik más összetevőkkel kombinálni a kozmetikum testreszabása érdekében: például a niacinamid +hialuronsav: száraz bőrre. Zsíros bőrre: niacinamid + szalicilsav. Az érzékeny típusok számára a legjobb megoldás az egyszerű, nyugtató hatású hidratáló anyagok használata. Sokunknak szüksége van a bőrgát megerősítésére és javítására, különösen azoknak, akik olyan városi területeken élnek vagy dolgoznak, ahol nagyobb a szennyezés. További bónuszként a niacinamid biztonságosan használható a terhesség és a szoptatás alatt, amikor a hormonális ingadozások pusztítást okozhatnak a bőrön.

A leírtak fényében azt gondolom, hogy igenis megéri a „Hype-ot” a niacinamid. Nem véletlenül, a Gabriellanatura arcápolási termékeiben is megtalálható!!!