Barion Pixel

BŐRÁPOLÁS SZEMÉLYRE SZABOTTAN

BŐRÁPOLÁS SZEMÉLYRE SZABOTTAN

Ezt a bőrápolási szemléletet Dr. Torma Viktóriától tanultam, abban az iskolában, aminek ő a vezetője, anyukája, oszlopa. Nála tanultam a mesterségem alapjait, vele vagyok folyamatos kapcsolatban és tanulok tőle, azóta is. Az ő szemlélete az én szemléletem is lett. Hasonló az értékrendünk, ezzel nagyban megkönnyítve az együtt folyó munkát, egy-egy új kozmetikum megalkotásában és engedélyeztetésében. A nála tanultakból állítottam össze ezt a csokrot, a különböző bőrtípusok helyes ápolásához úgy, hogy a webáruházban találj megfelelő terméket hozzá.

„Minden ember más”, szoktuk mondani. A bőrünkkel sincs ez másképp. Nem egyformán élünk, más a napi rutinunk, másképp táplálkozunk, másképp érnek környezeti hatások, másképp viseljük a stresszhelyzeteket. Mindez tükröződik a bőrünkön.

A bőr ápolása is egészen mást igényelhet ha zsírosabb, érzékenyebb vagy szárazabb a bőröd. Nézzük meg alaposabban, mit is jelen ez?

A ’Baumann bőrtípus indikátor” alapján komplexebb információt kapunk a bőrünkről. Más oka van a száraz bőrfelszínnek, ez a védőréteg gondjaira utal. Ha érzékeny a bőr, az a működésével van kapcsolatban, a pigmentáltság pedig a melanociták működésének problémája. Ezek csak kiragadott példák, mégis jól mutatják, mennyire különbözőek vagyunk.

Nem is lehet ezt ennyire bőrápolás szempontjából szétszedni (De! Lehet, egy személyes konzultáció keretein belül, terveim közt szerepel!).  Mégis megpróbálok segíteni abban, hogy kialakíthass magadnak egy, csak és kizárólag magadnak felállított bőrápolási rutint.

ZSÍROS / SZÁRAZ BŐR

A bőr felülete utal a problémára. Látod.

Tisztítás: minden bőrtípusnál elengedhetetlen! A napi szennyeződést, az éjszaka kiválasztott méreganyagokat, az elhalt hámsejteket el kell távolítani. Ehhez használj megfelelő tisztítószert. Zsíros bőrre a Bojtorján arctisztító habot, szárazabb bőrre a Rózsavizes micellás vizet (hamarosan a webáruházban! ). Kíméletes tenzidjeikkel nem károsítják a bőrt, segítenek az egyensúly visszaállításában. A nagyon száraz bőr más kérdés. Ott a tenzidek nem jönnek szóba. A webáruházban található szappanok mindegyike túlzsírozott, ezért inkább ezeknek a használatát javaslom. Megfelelően tisztítanak és azonnal visszazsírozzák a bőrt.

Tonizálás: cél, a bőr pH-jának a visszaállítása. Minden tisztítószer lúgos. A bőr pH-ja 5-5,5. Ezt kell visszahozni. Nagy kedvenceim a virágvizek. Használhatóak tonikként, arcpermetként. Rózsa, Hamamelis, Levendula…..sorolhatnám. Természetes tonikok lehetnek. Használd őket bátran!

Táplálás: a száraz bőrt jól felszívódó, tápláló olajokkal készített hidratáló krémmel kezeld: Kollagénes hidratáló krémmel, vagy a Peptides hidratálóval. A zsíros bőrt inkább magas víztartalmú, olajmentes zselével kezeld, tökéletes megoldás a Rózsavizes arczselé ( Hamarosan).

ÉRZÉKENY / ELLENÁLLÓ BŐR

Itt a gyulladásra való hajlamot jelzi a bőr. Azoknak a szerencséseknek, akik az ellenálló bőrűek körébe tartoznak, semmi más dolguk nincs, mint ezt az állapotot fenntartani. Jól tűri a bőrük az olajos kencéket és a vizes zseléket egyaránt. Télre az olajos, nyárra zselé….és természetesen a tisztítás nekik is ugyanolyan fontos! Valóban szerencsések!

Mint mondtam, az érzékeny bőr a gyulladásra való hajlamot jelzi. Lehet aknés, rozaceás, viszkető, allergiás.

Az aknés bőr oka a faggyú túltermelése és a pórusok bezáródása. Az a feladat az ápolásánál, hogy a faggyútermelést és a faggyú viszkozitását csökkentsük, segítsük a hámsejtek leválását, csökkentsük a gyulladást és meggátoljuk a baktériumok elszaporodását. Mindez együtt van a Pattanás kezelő csomagban. Itt nem fejteném ki bővebben, találsz róla leírást ITT.

A rozaceás bőrnél a vérerek a bőrfelszínhez közel futnak, védtelenek. Néha el is szakadnak, bevérzéseket okozva. Általánosságban a bőr pirossága jellemzi. Nagyon problémás bőrtípus. Az évszakok változása is befolyásolja a tünetek súlyosságát. A teszteredmények azt mutatták, hogy az Azelain krémmel történő kezelés nagyon szép eredményeket produkált. ITT olvashatod!

A viszkető bőr tulajdonképpen megfoghatatlan. Nem tudni mi okozza. Használj mindenképp vegyszermentes natúr kozmetikumot, mert ápolni attól még kell! Ki kell tapasztalni. Egy személyes megbeszéléssel sokat segíthetünk ezen a gondon. Ne használj gyümölcs savakat, illatanyagokat, akár a diófélék ( sheavaj ) is mellőzhetők, de a C-vitamin is ok lehet. És sok más is sajnos.

Allergiás bőr: nagyban hasonlít a viszketőre, de ott a felhámréteg és a védőréteg reakciójáról beszélünk, az allergiás reakció az immunrendszer túlműködését jelzi. Neked kell megtalálnod azokat az anyagokat, amik allergiát váltanak ki, ezeket kerülni kell. Tudom, hogy ezzel nem sokat segítettem, de van az a helyzet, amikor magadra maradsz. És ez sajnos az a helyzet. Használj sokféle összetevőt. Figyeld magad. Cserélgesd a tisztítószereket! Figyeld magad. Gyógynövények, diófélék, pancsolt illóolajok, virágok, méz, élelmiszerek, tartósítószerek. Ki kell tapasztalni itt is.

PIGMENTÁLT / EGYSZÍNŰ BŐR

A bőr pigmentáltsága a melanin termelését, illetve annak elégtelenségét mutatja. Az egyszínű bőrnek különösebb procedúrára nincs szüksége, fenn kell tartani ezt az állapotot. A fényvédelem a mai kor emberének már nem újdonság. Különböző kutatások régesrég kimutatták a káros napsugarak hatásait. A bőr korai öregedése összefüggésbe hozható a fényártalommal. Ezért szükséges a fényvédelem! Télen-nyáron! A BB krém könnyedségével a napi rutin része lehet. Fényvédelemmel ellátott és egységesíti a bőrt, miközben hidratál. A pigmentált bőr kezelése speciális krémekkel is lehetséges, távolabbi cél a webáruházban a bevezetése. Radírozd a bőröd, használhatsz gyümölcssavas készítményeket, antioxidánsokat.

SIMA / RÁNCOS BŐR

A sima bőrt meg kell őrizni, a bőrtípusunknak megfelelő ápolással.

A ráncos bőr már összetettebb feladat. Csökkenteni szeretnénk a ráncokat. Megtehetjük a kollagén termelés serkentésével, fényvédelemmel, megfelelő antioxidánsok használatával, hidratálással. Ez a minimum! Ezt lehet fokozni a végtelenségig. Mi itt maradunk a természetesség vonalán. A bőrtípusodnak megfelelően használhatod a Kollagénes krémet, a Peptides krémet, BB krémet, Rózsavizes arczselét, Hialuron szérumot, Szemránckrémet, Bakuchiol szérumot, de a testedre a Testápolót és a kezedre a Kézkrémet is használhatod. Vannak lehetőségek, élj velük.

Ha még maradt kérdésed, írj bátran!