Barion Pixel

AMIT A HIALURONSAVRÓL TUDNOD KELL

AMIT A HIALURONSAVRÓL TUDNOD KELL

Rövidesen új termékcsaláddal bővül a Gabriellanatura palettája. Köztük lesz a Hialuron szérum. Hogy tudatosan tudj dönteni a használatát illetően, segítek megérteni ennek a hatóanyagnak a lényegét.

A hialuronsavas szérum számos bőrápolási rutinban állandó helyet kapott, és látszólag jó okkal: ez a természetes nedvesítőszer felülmúlhatatlan a bőr hidratálásában. De mi is pontosan a hialuronsav, és hogyan működik? Itt elárulom a hialuronsavas szérumok és krémek helyes (és helytelen) alkalmazási módjait!

Mi az a hialuronsav? (HA)

A HA egy cukormolekula és egy természetes nedvesítőszer. Kiváló abban a képességében, hogy vizet szív be és a bőrben tartja. A hialuronsav a bőrünkben és az ízületeinkben természetesen előforduló anyag, amely az életkor előrehaladtával csökken  Ez okozza a bőr hajlamát a kiszáradásra, ahogy öregszünk. Noha a hialuronsav (HA) nevében „sav” található, nincs olyan hámlasztó tulajdonsága, mint más kozmetikai savaknak .

Hogyan működik a hialuronsav?

A HA megőrzi a nedvességet a bőrben, köszönhetően vízmegtartó képességének (egy gramm hialuronsav hat liter H2O-t képes tárolni). Ennek ellenére volt némi vita a HA tényleges érdeme körül a bőr hidratálásában; A szkeptikusok arra fogadnak, hogy a bőrápoló termékekben lévő HA-molekulák túl nagyok ahhoz, hogy behatoljanak a dermisbe, és be kell juttatni a bőrbe (olyan kezeléssel, mint a microneedling vagy mezoterápia ), hogy valóban előnyös legyen.

Milyen előnyei vannak a hialuronsavnak?

Érdemes szem előtt tartani, hogy a bőr úgy van kialakítva, hogy távol tartsa a külső anyagokat: a bőrápolót is beleértve. Tehát egyetlen hialuronsav szérum sem működik a „bőr legmélyebb szintjén” – függetlenül attól, hogy a márka mit szeretne elhitetni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne helye a rutinodban egy jó hialuron terméknek.

Függetlenül attól, hogy a HA-termék milyen mélyen tud behatolni, fontos része a napi szépségápolási rutinnak, mert még a víz a bőr felszínéhez kötve is nedvesen és frissen tartja azt.

A bőr víztartalmának javítása megerősíti a bőr védőrétegét, csillapítja az irritációt és kitágítja a finom ráncokat. Segít a gyulladás, a károsodás és a környezeti stressz helyreállításában is. Az azonnali kozmetikai hatás is csodálatos – smink alatt is csodálatos. A HA eredeti állapotában és molekulatömegében nem hordozza az irritáció kockázatát (bár természetesen figyelembe kell vennie a termék összetételét és a benne lévő többi összetevőt).

Minden hialuronsav egyenlő?

Eredeti állapotában a HA molekula túl nagy ahhoz, hogy behatoljon a stratum corneumba (a bőr legkülső rétegébe), ezért a legjobb hialuronsav szérumok innovatív formulázási technikákat alkalmaznak, hogy az eredeti molekulát rövidebb láncú származékokra bontsanak, amelyek behatolhatnak a bőrbe. Bizonyos mértékig.

Leegyszerűsítve a kis tömegű (rövid láncú) HA kisebb, ezért mélyebbre hatol a bőrbe, míg a nagy tömegű (hosszú láncú) HA molekulák a bőr felszínének hidratálására alkalmasak. A több súlyú termék több rétegen is működik.

Hogyan kell helyesen használni a hialuronsavat?

A hialuronsav mindenre kiterjedő bőrápolási hősnek tűnhet, de a helyes felhasználása kicsit bonyolultabb, mint ahogy azt sok márka állítja. Gondolj a HA-molekulára úgy, mint egy szivacsra. Súlyának több mint 1000-szeresét képes vízben tartani, és bárhonnan felszívja a nedvességet. Nagyon párás környezetben a HA kiszívja a nedvességet a levegőből – de ha a környezetében nincs páratartalom, akkor ezt a nedvességet a bőr mélyebb rétegeiből fogja kivonni a felső rétegekbe (ahol a bőrápoló található). Ha nem „zárta be” ezt a bőrápolót, a HA által felszívott nedvesség elpárolog, és bőr szomjasabb lesz, mint korábban.

A megoldás? Vidd fel a hialuron szérumot a nedves bőrre, mert ez biztosítja, hogy elegendő víz álljon rendelkezésre ahhoz, hogy felszívódjon. Következő: mindig zárd be a szérumot. Ha hidratáló krémet vagy olajat használsz egy hidratáló HA-termék tetejére, akkor felteszi a metaforikus fedelet, biztosítva, hogy a hidratálás a bőrön belül maradjon, ahelyett, hogy a levegőbe kerülne.

A bőrápolás új innovációi azt jelentik, hogy manapság számos lehetőség kínálkozik ennek a híres nedvesítőszernek a helyi alkalmazására. A hialuronsavas szérum továbbra is klasszikus választás – a nappali krém és az SPF előtt felkenve beszívódik a bőrbe, és egész napos hidratálást biztosít. A Gabriellanatura Hialuron szérumja abban különbözik minden mástól, hogy nemcsak a hialuronsav hidratáló szerepe kap teret, hanem sok-sok olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek egymást erősítve maximalizálják a hidratáló hatást. A rózsavíz, az Aquaxyl, a C-vitamin, Panthenol, F vitamin, Allantoin, növényi glicerin……csak a bőröd egészségéért dolgoznak.

Amiben még megtalálható a hialuronsav: Nappali arckrém peptiddel és ceramiddal, Hidratáló krém kollagénnel és a Szemránckrém.